A hétköznapok történelme

Hírek anno...

Egy tehén karrierje - 1895-ből

2015. július 07. - Iski Szilvia

Karrier mindenki előtt állt, áll és állni fog, míg a világ világ. Még egy olyan egyszerű jószág előtt, mint egy tehén. Persze a megfelelő helyen a megfelelő emberrel kell ahhoz találkoznia. Például Sissivel, a népszerű Erzsébet királynéval.

 

Köszönet illeti az Arcanum Digitális Tudománytárat, ahol ez a korabeli újságcikk is megtalálható:  https://www.arcanum.hu/hu/adt/

 

erzsebet_kiralyne.jpg

 

Erzsébet királyné a Vasárnapi Ujság 1898. évi 38. számából

Egy tehén karrierje. Bártfán a királyné reggelijéhez egy riska tehén adta a tejet. A királyasszony Bártfán való időzése utolsó napján megnézte ezt a tehenet a Sarkady felügyelő istállójában, a saját kezéből megétette és megsimogatta. Az istálló személyzete nem ismervén meg a felséges asszonyt, alig akarta bebocsájtani, A tehén annyira megtetszett a királynénak, hogy ötszáz forinton megvette. A riskát az udvari vonattal elvitték Bécsbe.”

 

(Budapesti Hirlap, XV. évfolyam, 199. szám. - 1895. julius 24., szerda – 6. oldal)

A bejegyzés trackback címe:

https://hirekanno.blog.hu/api/trackback/id/tr107604342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.