A hétköznapok történelme

Hírek anno...

Őszi kultúrtörténeti programok a keszthelyi kastélyban - Cave, csukaladi és herbaté - Új ízek a 18 századi magyar étkezéseken (2018. szeptember 21.)

2018. szeptember 05. - Iski Szilvia

Ősszel a keszthelyi Helikon Kastély, a Festetics család egykori lakhelye számos kultúrtörténeti programnak ad helyet. Kulturális Örökség Napjai, a Múzeumok Őszi Fesztiválja és a  Festetics Kristóf halálának 250. évfordulójára emlékezve sokszínű programot ajánlunk az érdeklődőknek. Most a történelem és a gasztronómia iránt érdeklődő ínyenceknek való programot mutatok be,  a kávé, a csokoládé és a tea főszereplésével.

83225.jpg

A Festeticsek kastélya - 1899-ből (Fortepan)

2018-ban emlékezünk a keszthelyi Festetics-ág alapítójának, Festetics Kristóf halálának 250. évfordulójára. Ennek alkalmából a Helikon Kastély 2018 szeptemberétől előadássorozatot rendez, ahol a 18. századi hétköznapokat mutatják be neves szakemberek.

Elsőként Benda Borbála PhD, történész tart előadást a 18. századi magyar étkezésről - az előadás címe: Cave, csukaladi és herbaté - Új ízek a 18. századi magyar étkezésben. A kávé, a csokoládé és a tea mellett még sok érdekességeket tudhatnak meg a korabeli gasztronómiáról. Mindenkit sok szeretettel váruk 2018. szeptember 21-én, pénteken 17 órakor a Helikon Kastély nagy báltermében. A részvétel díjtalan.

cave.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hirekanno.blog.hu/api/trackback/id/tr8514224775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.